Risk Analyst

Risk Analyst inom finans
Clara Financial Consulting AB satsar fullt ut på IT- och verksamhetskonsulting inom finans. Vi är ett nytänkande, attraktivt och kompetent företag som erbjuder de bästa konsulterna på marknaden.

Vi växer och den höga efterfrågan på våra tjänster bidrar till att vi nu söker nya kompetenta medarbetare. Just nu söker vi en riskanalytiker som har ett brinnande intresse för finansbranschen och gärna har några års relevant arbetslivserfarenhet från liknande positioner.

Om dig
För att lyckas som konsult hos oss ska du vara social, lätt för att kunna sätta dig in i nya problemställningar, tycka om utmaningar, ha självförtroende och integritet samtidigt som du är lyhörd för våra kunders krav och behov. Vi ser gärna att du har en examen inom nationalekonomi, teknologi eller matematik.

För att kunna leverera den bästa tjänsten eller lösningen behöver du vara analytisk och snabbt kunna sätta dig in i våra kunders systemflora och dess tekniker. Då vi arbetar i gränslandet för verksamhet och IT är det viktigt att du som riskanalytiker även förstår IT då du ofta är en viktig länk mellan verksamhetskrav och systemlösningar.

Vi ser gärna att du har intresse, kompetens eller erfarenhet av åtminstone några av dessa områden

  • Värdepapper och portföljer
  • Viss kunskap om marknadsrisk, likviditetsrisk eller kreditriskmodeller
  • Utredning och förstudier
  • Systemvana eller erfarenhet av utveckling av system och/eller databaser
  • Förmåga att analysera och modellera
  • Finansiella regelverk
  • Finansmatematik/matematik
  • Erfarenhet av att jobba agilt
  • Förmåga att kommunicera väl i tal och skrift
  • Arbetslivserfarenhet eller studier inom finans är högt meriterande

 

Om oss

Vi hjälper våra kunder med allt från utveckling och förändring av affärsprocesser och verksamheter till kravställning, design, utveckling och förvaltning av systemlösningar. Gemensamt för våra uppdrag är att de involverar en helhetssyn på affärsverksamhet och IT. Vår djupa kunskap inom finans kombinerat med spetskompetens inom IT gör att våra konsulter snabbt blir produktiva och kommer med effektiva lösningar.

På Clara har vi en genomtänkt strategi för hur du som konsult ska växa tillsammans med oss som företag. Vi avsätter tid för fortbildning och omvärldsbevakning och har en kultur där vi hjälper varandra, där seniora konsulter coachar mindre erfarna. Vi värdesätter högt kompetenta medarbetare, sammanhållning och framförallt att ha roligt. Det tillsammans med vår öppna kultur och strävan efter att utvecklas som bolag gör att våra konsulter får bästa möjligheter att utvecklas och möta nya karriärmöjligheter.

Vi är nu inne i en intensiv tillväxtfas där vi har stor efterfrågan på våra tjänster. Vill du vara med i vår framgångsresa så kontakta oss redan idag på career@claraconsulting.se, så får vi berätta mer om oss och våra visioner.

Vi ser fram emot att höra från dig!